Zo verweef je arbeidsmarktcommunicatie met je contentmarketing  

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Til je arbeidsmarktcommunicatie dan naar the next level! Met één blog waarin een medewerker vertelt hoe het is om bij jouw organisatie te werken, kom je er niet. Een sterk werkgeversmerk onderbouw je met een arbeidsmarktcommunicatieplan, dat verweven is met jouw contentplanning. Hoe en wat precies? In deze blog helpen we jou op weg.

Met de voortdurende krapte op de arbeidsmarkt kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om nieuw talent te vinden. Wat doet een potentiële medewerker bewegen om voor jouw organisatie te kiezen? Laat hem of haar de volgende 4 fases doorlopen! 

Fase 1 – Creëer awareness  

Laat je organisatie zien! Waar staat jouw bedrijf voor? Wat zijn jullie kernwaarden en wat zijn de zekerheden die je wil meegeven? Plant meerdere zaadjes, zodat je later kunt gaan oogsten.  

Fase 2: Tell me more!  

Nu kan je gaan matchen. Benadruk in deze fase de fit tussen jouw organisatie en de doelgroep: jouw potentiële medewerkers. Wat vinden zij belangrijk en op welke factoren komen jullie overeen? 

Al in 2019 publiceerde Randstad een onderzoek waaruit bleek dat 96% van de potentiële medewerkers de overeenkomst tussen persoonlijke waarden en de bedrijfscultuur ziet als belangrijke factor om ergens met plezier te werken. Ook bleek dat 62% van de sollicitanten eerst onderzoek doet op social media voordat ze reageren op de vacature.  

Fase 3: Laat ze verlangen 

In deze fase draait het om: what’s in it for them? Wat zijn de USP’s waarmee je je onderscheidt als werkgever? Het is tijd om deze factoren in de schijnwerpers te zetten.  

Fase 4: Tijd voor actie 

In deze laatste fase ben je niet meer onbekend bij de doelgroep; je kan vacatures gaan delen. De kans dat er ook daadwerkelijk gesolliciteerd wordt, is natuurlijk groter dan in de voorgaande fases.  

En bedenk: net als je contentmarketing is arbeidsmarktcommunicatie een ongoing proces. Is je vacature ingevuld? Dan blijven de fases 1 t/m 3 terugkomen in je contentmix.  

Arbeidsmarktcontent to the max 

Het te doorlopen pad is duidelijk. Nu nog de vorm. Verschillende soorten content kunnen hiervoor worden ingezet. Denk aan: 

  • Blogs 
  • Video’s 
  • Vlogs 
  • Socials  
  • Infographics 
  • Podcasts  
  • Checklists  
  • Quizzes 
  • Polls  
  • FAQ’s  

En natuurlijk moeten je vacatureteksten onder de loep worden genomen.  

Ook aan de slag met het creëren van steengoede arbeidsmarktcommunicatie?  

Talenten kun je nog steeds vinden, ze werken alleen nu nog ergens anders en moeten zin krijgen om bij jou te komen werken. Onderschat daarom de rol van een uitgedokterd arbeidsmarktcommunicatieplan niet, het zou onderdeel moeten uitmaken van de contentkalender. En als je er zelf niet helemaal uitkomt, schiet dan even een afspraak in met onze expert op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie! 

Ben je nieuwsgierig geworden?

Laten we kennismaken!

Diensten

Continu zichtbaar zijn met professionele en duidelijke verhalen, daar gaat het om. Waar kunnen we jouw organisatie mee helpen? 

Je wil duidelijker verwoorden wie je bent, waar je voor staat, wat je doet en voor wie je dat doet.  

Je wil op regelmatige basis lastige inhoud vertalen naar een boodschap die duidelijk is én aanspreekt.  

Je wil op regelmatige basis content ontwikkelen én deze activeren bij de gewenste doelgroep.  

Inspiratie

Als contentmarketing-specialist moeten we natuurlijk het goede voorbeeld geven. Laat je inspireren door onze eigen content!

Hoe doen we het in de praktijk? En wat vinden onze klanten? Bekijk onze casestudy’s en ontdek de vele mogelijkheden.

We houden de ontwikkelingen binnen het vakgebied voor jou in de gaten. Ook onze eigen contentmarketeers komen aan het woord.

Wil je echt de diepte in? Update je inhoudelijke kennis over contentmarketing door het lezen van onze whitepapers.

In 50 korte video’s deelt onze directeur Edwin de Haas zijn kennis over contentmarketing en andere commerciële thema’s.

Over ons

CanvassCompany brengt jouw kennisintensieve organisatie blijvend onder de aandacht van je doelgroep door het creëren en activeren van zichtbare commerciële content. Een uitgekiende contentmarketing-aanpak is altijd het startpunt. 

Onze why, how en what.

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Bekijk welke vacatures er op dit moment open staan! 

Bekijk onze knappe koppen.

Doe de marketingcheck!

Je zakelijke uitingen naar een hoger niveau tillen, dat is wat je wil.
Tegen welke zakelijke uitdagingen loop jij aan?

Image description