Klantcase: Menea

"CanvassCompany levert een totaaloplossing op het gebied van marketing, al hun experts voegen waarde toe”

Sjoerd Sijsma - Directeur Menea

Kom en blijf in een vast ritme onder de aandacht van je doelgroep

Als organisatie wil je meebewegen met de behoeften van de markt. Ook Menea liep rond met de vraag: hoe kan ik het beste mijn potentiële klanten bereiken en benaderen? Ze waren op zoek naar een totaaloplossing, die ze vonden bij ons! Met Contentmarketing as a Service, oftewel MaaS, nemen we alle marketingactiviteiten van Menea uithanden. We volgen het Game Plan. Een strategische sessie – de eerste stap in de Set Target-fase – volgde. Want waarom doe je wat je doet? Hoe doe je wat je doet? Wat doe je precies? 

Why:

Binnen verschillende branches boren wij menselijke energie aan. Met werkplezier als drijfveer voor resultaten. We verlagen verzuimkosten en verhogen productiviteit

How:

Onze innovatieve en moderne programma's op het gebied van loopbaanontwikkeling, verzuim en outplacement geven jouw organisatie en medewerkers nieuwe energie. Alles gebaseerd op onze jarenlange, succesvolle praktijk.

What:

Menea helpt mensen en organisaties bij het duurzaam, wendbaar en weerbaar worden en blijven. Door inzet van de beste professionals op het gebied van loopbaanbegeleiding, arbeidsmobiliteit en vitaliteit zorgen zij voor de best passende oplossing. Kortom: Menea zet in beweging.

We brengen de basis op orde

In de tweede fase van het Game Plan brachten we de basis op orde. Wat we gingen doen? Onder andere: een website update, een SEO-check en een data-analyse. Ook implementeerden we verschillende tools – we activeerden bijvoorbeeld Marketing Automation en Kontentinoen stelden we een contentkalender samen. “Wij vinden de content-brainstorms inspirerende sessies. Ook Menea wordt hierin als organisatie uitgedaagd en aangescherpt zodat we samen de juiste vervolgstappen kunnen zetten,” aldus Sjoerd Sijsma, directeur bij Menea.  

De juiste doelgroep bereiken

Op de radar van je doelgroep komen, je naamsbekendheid vergroten en je merk laden. Kortom: tijd voor Play Game. “Waar we eerder qua marketing en content met hagel schoten, schieten we nu met scherp. Contentuitingen worden aan thema’s gehangen waardoor er één lijn in zit,” vertelt Sjoerd enthousiast. Ook de meerwaarde van bedrijfsjournalisten ziet Sjoerd. “Voorheen werd het verhaal dat wij vertelden een-op-een overgenomen, nu tillen de bedrijfsjournalisten van CanvassCompany ons verhaal naar een hoger niveau door bijvoorbeeld relevante onderzoeken en cijfers te gebruiken.”  

Op naar the next step...

Het resultaat van onze samenwerking? Menea krijgt een mooi plekje in het hart en hoofd van de doelgroep, zodat een potentiële klant voor Menea kiest wanneer ze daar behoefte aan hebben. Zo is er een nieuwe huisstijl ontworpen door één van onze designers. “Wat wij heel gaaf vonden om te zien is dat er – ook met ogenschijnlijk eenvoudige aanpassingen – een superfris nieuw design kan worden gerealiseerd, helemaal passend bij wie wij zijn en wat we willen uitstralen.” 

Maar ook na de winst blijven Menea en CanvassCompany samen zoeken naar de beste weg… Op dit moment zijn we druk bezig met het bouwen van een compleet nieuwe website.  

En een laatste shout-out

Als we aan Sjoerd vragen waar Menea het meest blij mee is? “We voelen echt een samenhang in alles wat we doen op marketinggebied. Het is strategisch, logisch en alle losse onderdelen hangen als het ware aan een grote Marketing as a Service-paraplu.”

Ben je nieuwsgierig geworden?

Laten we kennismaken!

Diensten

Continu zichtbaar zijn met professionele en duidelijke verhalen, daar gaat het om. Waar kunnen we jouw organisatie mee helpen? 

Je wil duidelijker verwoorden wie je bent, waar je voor staat, wat je doet en voor wie je dat doet.  

Je wil op regelmatige basis lastige inhoud vertalen naar een boodschap die duidelijk is én aanspreekt.  

Je wil op regelmatige basis content ontwikkelen én deze activeren bij de gewenste doelgroep.  

Inspiratie

Als contentmarketing-specialist moeten we natuurlijk het goede voorbeeld geven. Laat je inspireren door onze eigen content!

Hoe doen we het in de praktijk? En wat vinden onze klanten? Bekijk onze casestudy’s en ontdek de vele mogelijkheden.

We houden de ontwikkelingen binnen het vakgebied voor jou in de gaten. Ook onze eigen contentmarketeers komen aan het woord.

Wil je echt de diepte in? Update je inhoudelijke kennis over contentmarketing door het lezen van onze whitepapers.

In 50 korte video’s deelt onze directeur Edwin de Haas zijn kennis over contentmarketing en andere commerciële thema’s.

Over ons

CanvassCompany brengt jouw kennisintensieve organisatie blijvend onder de aandacht van je doelgroep door het creëren en activeren van zichtbare commerciële content. Een uitgekiende contentmarketing-aanpak is altijd het startpunt. 

Onze why, how en what.

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Bekijk welke vacatures er op dit moment open staan! 

Bekijk onze knappe koppen.

Doe de marketingcheck!

Je zakelijke uitingen naar een hoger niveau tillen, dat is wat je wil.
Tegen welke zakelijke uitdagingen loop jij aan?

Image description