"We waren blij verrast door de metafoor van de robotarm”

Paul van Wingerde - Sales Director FileLinx

Set Target

De wens: directeuren bereiken met de propositie

FileLinx worstelde met het uitleggen van de propositie. Aan de ene kant biedt het softwarebedrijf business solutions aan om administratieve processen te stroomlijnen; aan de andere kant biedt het FileLinx Platform no-code software aan waarmee klanten hun zakelijke applicaties zelf op maat kunnen maken.

“Het uitleggen van die twee zaken ging door elkaar heen lopen,” vertelt Paul van Wingerde, Sales Director bij FileLinx. “Onze communicatie sloeg vooral aan bij de techneuten, terwijl we meer de mensen op C-level wilden bereiken.” Besloten werd een ervaren marketingpartij in te schakelen: CanvassCompany. Tijdens drie workshops namen de sales- en marketingstrategen van CanvassCompany de propositie van FileLinx onder de loep. Paul was onder de indruk van de creatieve wisselwerking tussen de verschillende disciplines. Na een aantal levendige discussies werd besloten om de twee onderdelen van de propositie – business solutions en platform – van elkaar los te trekken en twee websites op maat te maken. Toen de marketingstrateeg van CanvassCompany met het idee kwam om het concept van ‘complexe processen automatiseren’ uit te beelden als een robotarm waren de mannen van FileLinx helemaal verkocht. Dit was precies de metafoor die menselijkheid en automatisering samenbracht, net als de oplossingen van FileLinx. “De metafoor van de robotarm heeft ons het extra zetje gegeven om met CanvassCompany in zee te gaan,” vertelt Paul. 

Ontdek wie FileLinx is

De juiste content voor de relevante doelgroep

In samenwerking met CanvassCompany bouwde FileLinx twee nieuwe websites, een voor de business solutions en een voor het platform. De robothand neemt een prominente plek in op beide sites. Op basis van de boodschap ‘make it easy’ schreef de bedrijfsjournalist van CanvassCompany frisse, nieuwe teksten die het verhaal van FileLinx voor de juiste doelgroep vertellen. 

Nadat de websites op orde waren, was het tijd om deze potentiële klanten te benaderen met teksten op maat. “Het moest gefundeerde content worden, waarin we echt praten over probleemstellingen die een CEO leest en herkent,” zegt Paul. “Gelukkig heeft de bedrijfsjournalist van CanvassCompany redelijk snel door wat ik bedoel. Op basis van mijn input en zijn eigen onderzoek weet hij een vertaalslag te maken naar content die goed wordt ontvangen.” 

De juiste doelgroep bereiken via LinkedIn

De e-books, casestudies en blogs die CanvassCompany in samenwerking met de inhoudelijke experts van FileLinx maakt, moeten natuurlijk wel bij de doelgroep terechtkomen. Daarvoor wordt LinkedIn ingezet. 

Paul merkt dat hij door het delen van content op maat steeds beter de juiste contacten geïnteresseerd krijgt in zijn bedrijf. “Je schiet daarmee veel meer met scherp. Langzaam aan begint dat netwerk zich uit te breiden.”  

Wat we met FileLinx hebben bereikt

0 %
Groei
0
Socials
0
Blogs
0
E-books

FileLinx + CanvassCompany = goud

Paul is erg tevreden over de grotere naamsbekendheid die de diverse marketinguitingen het bedrijf hebben opgeleverd. Zo is hij onder de indruk van het hoge aantal views van de blogs. Hoe Paul dat succes verklaart? De bedrijfsjournalist interviewt niet alleen de inhoudelijke experts van FileLinx, maar stipt ook actuele trends aan en ontsluit openbare nieuwsbronnen. “Het zijn artikelen met een kop en een staart.

Als we aan de Sales Director vragen waar FileLinx het meest blij mee is? “Het fijne van samenwerken met CanvassCompany is dat alle expertises zich onder één dak bevinden: van het schrijven van teksten via projectmanagement tot het werven van klanten via LinkedIn-campagnes.”  

Over FileLinx

Het ene proces is het andere niet. Waar standaardoplossingen je in een wurggreep houden, wil je flexibel zijn. Zodanig dat je de belangrijkste administratieve processen makkelijk kan aanpassen, optimaliseren maar bovenal dat je grip krijgt, hebt en houdt op het proces. Het no-code platform en de applicaties van FileLinx maken het mogelijk.

Direct aan de slag met het creëren van steengoede content?

Maak een afspraak om kennis te maken via onze planningstool.
Previous
Next