Marketing en sales tips

Tip 1 | Terug naar de tekentafel

Waar staan we als organisatie? Waar gaat de wereld naartoe? Waar willen wij als organisatie naartoe? En wat zijn de stappen om daar te komen?
Video afspelen over Tip 1 | Terug naar de tekentafel

Wil je een persoonlijk gesprek?

Vul dan je gegevens in

We hebben 50 marketing en sales tips voor je op een rijtje gezet want óók de wereld van marketing en sales verandert. En verander jij niet, dan sta je straks met 2-0 achter!

Tip 1: ga terug naar de tekentafel. Ik spreek jaarlijks heel veel ondernemers en directeuren, vaak van hele succesvolle bedrijven. En als we dan een beetje zo aan het praten zijn dan komen we tot de conclusie dat hun propositie, positionering, de manier waarop er verkoop bedreven wordt en het klantenbestand al heel lang hetzelfde zijn. En als je in een sterk veranderende wereld zit die ook nog eens sterk digitaliseert, dan wordt het volgens mij tijd dat je eens opnieuw kritisch naar jezelf gaat kijken. Dat je jezelf opnieuw gaat uitvinden!

Wat ook vaak het geval is bij dit soort bedrijven als ik drie, vier verschillende mensen van het bedrijf vraag: “Vertel eens, wat doe je nou eigenlijk?”. Dan is de kans groot dat je drie, vier verschillende verhalen te horen krijgt en dat is ook niet handig. Dus op het moment dat je met je hele team jezelf gaat zitten uitvinden en je gaat eens goed nadenken over: Waar staan wij als organisatie? Waar gaat de wereld naartoe? Waar willen wij als organisatie naartoe? En wat zijn de stappen om daar te komen? Dan is de kans ook groot dat daar een heel sterk en eenduidig verhaal uit naar voren komt wat je succes verder in de hand werkt.

Dus mijn tip voor jullie is: Ga jezelf opnieuw uitvinden en ga terug naar de tekentafel!