Succesvol? Echt, het kan veel beter

Yes! Tien offertes gemaakt deze maand. Drie nieuwe klanten binnengehaald. En van alles in de pijplijn. Verkopers praten graag over hoe goed het allemaal gaat.

Maar veel interessanter is de vraag: hoeveel beter was het gegaan als je de dingen anders had aangepakt?

Het komt in de wereld van de sales maar al te vaak voor: we praten graag over wat we aan opdrachten binnenhalen. Maar waar we over zouden moeten praten, is wat we allemaal laten liggen. Aan kansen en dus aan omzet. Lastig? Ja, want allemaal zijn we liever succesvol. Toch brengt juist die aandacht voor gemiste kansen je verder. Aandacht voor wat je niet hebt gedaan, maar wel had kunnen doen. Doorvragen bij die directeur bijvoorbeeld, of dat lastige telefoontje naar die kritische prospect. Het maakt het verschil tussen magere resultaten en echt succes. Om beter te worden, hoef je niet ziek te zijn. Dus stop met het aandragen van excuses, maar zoek de oplossing bij jezelf. Belangrijker dan hoe je stappen maakt, is dat je ze maakt. De echte winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die niet opgeven.

Met deze eyeopener hopen we je aan het denken te zetten. Over wat je vandaag kunt doen om morgen succesvoller te zijn dan gisteren. Blijf onze salestips volgen en … kom in beweging!

Bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Update je kennis over marketing en sales door het lezen van onze blogs.