Meer verkopen? Maak de klant nieuwsgierig

Je hebt een mooi bedrijf en een goed product. Je bent overtuigd van de waarde die jij bedrijven biedt. Toch is het soms lastig om ze te interesseren voor je aanbod. Een veelvoorkomend probleem: ze herkennen zich niet in wat jij zegt. Gelukkig is er een oplossing: maak de prospect nieuwsgierig.

“Wij zijn bedrijf X. We leveren dienst A, dienst B en dienst C. We garanderen een geweldige kwaliteit en een fantastische service.” Teksten als deze kom je nog vaak tegen. Op websites, in brochures en zelfs in acquisitiegesprekken. Het probleem is: de prospect is niet geïnteresseerd in wat jij doet. Het gaat hem om wat samenwerken met jou hem oplevert. Vertel je verhaal dan ook vanuit zijn perspectief en alles verandert. Weet je de prospect te triggeren en nieuwsgierig te maken, dan word je niet afgewimpeld aan de telefoon, maar uitgenodigd voor een gesprek. En dat is precies wat je wilt.

Binnenkomen bij bedrijven is dus de kunst van het nieuwsgierig maken. Dat doe je met een goede propositie, afgestemd op een duidelijk marktsegment. Zo’n helder, gestructureerd verhaal waarin je toekomstige klant de hoofdrol speelt, geeft je munitie voor een goed inhoudelijk gesprek. Ga je telefonisch afspraken maken? Bedenk dan van buiten naar binnen geformuleerde openingszinnen. Zinnen waarin de prospect zichzelf herkent en die duidelijk maken welke voordelen een samenwerking met jou heeft. Het resultaat? Zelf was je al overtuigd van je waarde, maar nu is de klant dat ook!

Met deze eyeopener hopen we je aan het denken te zetten. Over wat je vandaag kunt doen om morgen succesvoller te zijn dan gisteren. Blijf onze salestips volgen en … kom in beweging!

Bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Update je kennis over marketing en sales door het lezen van onze blogs.