Haal meer sales uit je (content)marketing

Er klopte een ondernemer bij ons aan. Dankzij contentmarketing trok zijn website aardig wat bezoekers. Ook had hij behoorlijk geïnvesteerd in SEO en SEA, maar dit alles leverde weinig op. Er was wel duidelijk meer traffic naar de site, maar dat resulteerde niet in extra klanten en extra omzet. Dat moest anders! En dus riep deze ondernemer de hulp in van CanvassCompany.

We namen de content en de werkwijze onder de loep. Wat bleek? Het bedrijf bood maar liefst veertien verschillende whitepapers aan. Er waren webinars, maar veel mensen die zich opgaven kwamen niet opdagen, ook niet na een vriendelijke reminder per mail. En er waren wel leads, maar die werden niet snel genoeg opgevolgd. Kortom: er kwam veel te weinig sales uit de marketinginspanningen.

We klommen in de telefoon. Wij, van CanvassCompany, als verlengstuk van de salesorganisatie van deze klant. We analyseerden de data en traceerden de websitebezoekers. De student die de site voor zijn scriptie bezocht, filterden we er natuurlijk uit. Zo hielden we zeker 30% gekwalificeerde bezoekers over: allemaal interessante, potentiële klanten voor het bedrijf. Wat volgde was telefonische acquisitie met een gerichte boodschap.

Voor deze ondernemer bellen we zo op wekelijkse basis. Het zijn bijzonder leuke gesprekken. Omdat de software inzicht geeft in de interesses van de prospect, kan die precies op het juiste moment benaderd worden, met precies het juiste aanbod. Door ons en vervolgens in persoon door de accountmanagers van onze klant.

Ben je benieuwd hoe het nu met deze ondernemer gaat?

Hij investeert nog steeds in SEO en SEA. Maar nu levert het hem veel meer op!

Bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Update je kennis over marketing en sales door het lezen van onze blogs.