Delen

Een propositie ontwikkelen? Bedenk: het gaat niet over wat je levert, maar waarom je het levert!

Als je successen wilt behalen in marketing en sales moet om te beginnen het verhaal van de organisatie op orde zijn. En zeg eens eerlijk, vertel je niet al jaren hetzelfde verhaal? Dan is het tijd om de organisatie weer een beetje opnieuw uit te vinden. Terug naar de tekentafel dus. De wereld om ons heen verandert immers continu. En jouw organisatie waarschijnlijk ook. Maar: hoe doe je dat en waar dient een juiste propositie dan aan te voldoen?

De impact van het digitale tijdperk op het marketing- en salesproces van B2B-organisaties is groot. Tegelijkertijd gelden veel klassieke uitgangspunten nog steeds. De manier hoe je ze invult, is echter totaal aan het veranderen. Waar marketing en sales lange tijd twee aparte afdelingen waren, dienen ze tegenwoordig goed samen te werken of zelfs te integreren.  

Propositie verbeteren

Wanneer je de positionering en de daaropvolgende propositie, niet aanpast aan deze huidige realiteit en eens in de zoveel tijd refresht, dan weet je eigenlijk zeker dat het verhaal rammelt.  

PS, in dit e-book helpen we je met een deep dive naar de visie en missie van de organisatie. Vaak moeten die twee worden bijgeschaafd om zo de positionering weer strak en up-to-date te maken. Daarna volgt pas de propositie… 

En wat is een propositie eigenlijk precies?

Dit is de waarde – ook wel de belofte – van jouw product of dienstverlening die potentiële klanten mogen verwachten. Een propositie geeft antwoord op de vragen: Wie ben je? Wat doe je? Voor wie doe je dat? En wat hebben zij daaraan?   

Leer de potentiële klant beter begrijpen

Het kan zijn dat je aan iedere doelgroep uiteindelijk hetzelfde levert, maar de argumenten zijn per doelgroep verschillend. Een propositie gaat dus niet over wat je levert, maar waarom je het levert. Wat zijn de argumenten voor de beoogde organisatie om daarin mee te gaan? Waar herkennen zij zich in? Wat levert de dienstverlening hun nou eigenlijk op? Praat in de taal van de doelgroep en wees relevant. 

Is de propositie op orde?

Dan kan de organisatie bewegen naar de volgende stap en kun je – om maar een paar concrete voorbeelden te noemen – de website gaan updaten en passende content creëren. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat jouw unieke verhaal verteld wordt aan de markt(en) die je wil bedienen.  

Want onthoud: de deal komt uiteindelijk niet tot stand om je product of dienst, maar om je visie op de oplossing. Hoe de vervolgstappen eruit kunnen zien? Neem eens een kijkje op deze pagina!  

Ben je nieuwsgierig geworden?

Laten we kennismaken!

Diensten

Continu zichtbaar zijn met professionele en duidelijke verhalen, daar gaat het om. Waar kunnen we jouw organisatie mee helpen? 

Je wil duidelijker verwoorden wie je bent, waar je voor staat, wat je doet en voor wie je dat doet.  

Je wil op regelmatige basis lastige inhoud vertalen naar een boodschap die duidelijk is én aanspreekt.  

Je wil op regelmatige basis content ontwikkelen én deze activeren bij de gewenste doelgroep.  

Inspiratie

Als contentmarketing-specialist moeten we natuurlijk het goede voorbeeld geven. Laat je inspireren door onze eigen content!

Hoe doen we het in de praktijk? En wat vinden onze klanten? Bekijk onze casestudy’s en ontdek de vele mogelijkheden.

We houden de ontwikkelingen binnen het vakgebied voor jou in de gaten. Ook onze eigen contentmarketeers komen aan het woord.

Wil je echt de diepte in? Update je inhoudelijke kennis over contentmarketing door het lezen van onze whitepapers.

In 50 korte video’s deelt onze directeur Edwin de Haas zijn kennis over contentmarketing en andere commerciële thema’s.

Over ons

CanvassCompany brengt jouw kennisintensieve organisatie blijvend onder de aandacht van je doelgroep door het creëren en activeren van zichtbare commerciële content. Een uitgekiende contentmarketing-aanpak is altijd het startpunt. 

Onze why, how en what.

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Bekijk welke vacatures er op dit moment open staan! 

Bekijk onze knappe koppen.