“Zij hebben specialisten in dienst die wij gewoon niet hebben: schrijvers, websiteontwerpers, designers, noem het maar op.”

Karin Brommer - Algemeen directeur

“CanvassCompany is onze stok achter de deur”

Al sinds 1998 is Emeritor dé onafhankelijke inkoopdienstverlener. De consultants helpen organisaties sneller en efficiënter doelstellingen te behalen door ze te inspireren meer uit hun inkoopprocessen te halen. CanvassCompany ondersteunt Emeritor op marketinggebied.

Als inkoopspecialisten merken we dat we erg goed zijn in ons eigen vak, maar heel weinig weten over social media en marketing.” Aan het woord is Karin Brommer, algemeen directeur van Emeritor. “Je merkt dat we dagdagelijks bezig zijn met consultancywerkzaamheden. Marketing of social media kwam altijd onderaan te staan.”

Daarom ging Emeritor op zoek naar een partij die ondersteuning kon bieden op marketinggebied. “Wij kwamen CanvassCompany tegen en hebben ze uitgenodigd voor een gesprek bij ons op kantoor,” vertelt Brommer, “en ze konden ons heel goed uitleggen hoe ze ons konden helpen bij het creëren van professionele content.”

Het proces

Sinds 2019 coacht CanvassCompany Emeritor met marketing. Aan de ene kant betekent dat: strategische adviezen geven over het effectiever inzetten van kanalen zoals LinkedIn. Aan de andere kant betekent dat: content maken, zoals whitepapers en video’s.

Brommer: “Zij hebben specialisten in dienst die wij gewoon niet hebben: schrijvers, websiteontwerpers, designers, noem het maar op.”

CanvassCompany zorgt ook voor meer structuur in de marketingwerkzaamheden. “Zij zijn echt de stok achter de deur,” zegt Brommer. “We hebben een planning en een agenda en daar helpen ze ons aan herinneren.”

Het resultaat

De samenwerking heeft Emeritor al veel gebracht. “Onze whitepaper is zo vaak gedownload dat we zelfs iemand hebben ingehuurd om het op te volgen. Dat is heel erg concreet en meetbaar.”

Nog afgezien van het binnenhalen van mooie, nieuwe klanten, staat social media binnen het bedrijf nu stevig op de kaart. Dat komt door ‘goede, professionele content die we nu beschikbaar hebben voor iedereen’, maar ook door een strakke planning en een heldere visie.

Direct aan de slag met het creëren van steengoede content?

Maak een afspraak om kennis te maken via onze planningstool.